Remco Wetzels
> Collecties Remco Wetzels

De kaarten van Remco Wetzels

De eerste geboortekaarten die ik tekende waren voor mijn eigen kinderen, dat vond ik zo leuk dat ik niet meer ben opgehouden. Ik ontwerp nu al een tijdje met veel plezier geboortekaarten, met dolenthousiaste ouders als resultaat. Daarnaast werk ik als illustrator voor verschillende bedrijven en maak ik veel boekomslagen, sommige daarvan zijn te zien op www.remcowetzels.nl

Ik werk het liefst in verschillende stijlen; sommige kaarten lijken op kleine stripverhaaltjes met veel details en grappige figuren terwijl andere kaarten juist  meer grafisch zijn, met silhouetten op ruwe achtergronden zoals hout of gekreukt papier. Ook vind ik het heerlijk om nieuwe stijlen uit te proberen.

Ik vind het leuk om met verschillende materialen te werken, het ene moment ben ik ouderwets bezig  met papier en Oostindische inkt en het volgende moment zit achter mijn tekentablet. Het mooiste resultaat komt vaak door de combinatie van oude en nieuwe technieken. En daar draait het natuurlijk allemaal om: een kaart te maken die even uniek en bijzonder is als jullie kleine wonder.