home > Eerste hulp bij het bestellen van een zelf ontworpen kaart

Eerste hulp bij het bestellen van een zelf ontworpen kaart

Bij MyCards.nl is het mogelijk om een volledig zelf ontworpen kaart te uploaden en te bestellen. Of het nou voor bijvoorbeeld een geboortekaartje, trouwkaart, uitnodiging of kerstkaart is maakt dan natuurlijk niet uit!

Minimale eisen:

 1. 1. Het formaat van de kaart is óf een vierkant formaat (verhouding 1:1) óf een wenskaart formaat (verhouding 2:3).
 2. 2. Bij elk ontwerp dien je rekening te houden met een afloop. Dit is het gedeelte van het ontwerp dat wegvalt bij de snij- en vouwlijnen. Bij een vierkant formaat moet het ontwerp 500x500pt zijn met een afloop van 10pt rondom en bij een wenskaart formaat moet het ontwerp 510x750pt zijn met een afloop van 15pt rondom. Bij een langwerpige kaart is dit 1020x2120pt met een afloop aan elke zijde van 10pt. Let op! Bij ontwerpen met een kader om de buitenzijden van de kaart loop je bij het snijden van de kaarten het risico op een aantal mm. verschil per zijde!
 3. 3. Elke pagina van een kaart dient als losse pagina geüpload te worden.
 4. 4. Als kleursysteem moet je voor alle ontwerpen gebruik maken van RGB kleuren.
 5. 5. Je kunt alleen .png- .jpg- .svg- of .tiff-bestanden uploaden.
 6. 6. Wij adviseren een resolutie van minimaal 300 dpi
 7. 7. Wil je items in foliedruk laten drukken, dan hebben we deze (los) nodig als SVG bestand.

 

Simpel stappenplan om eigen ontwerp te uploaden:

 1. 1. Klik op Zelf ontwerpen op de homepage.
 2. 2. Maak een keuze voor het type kaart
 3. 3. Verwijder de tekst met de beschikbare formaten. Klik hiervoor 1x op de tekst en vervolgens op het rode kruisje rechtsboven van het tekstvak.
 4. 4. Klik rechts in het opmaakmenu achtereenvolgend op “Afbeelding”, “Upload een eigen afbeelding” en “Kies bestand”. Navigeer naar de locatie van jou ontwerp.
 5. 5. Klik op “Uploaden”. Je ontwerp verschijnt op de kaart.
 6. 6. Klik op het toegevoegde ontwerp en vervolgens op 'uitvullen' in het opmaakmenu. De volledige pagina van de kaart wordt gevuld. Eventuele clip-arts kun je op dezelfde manier uploaden.
 7. 7. Herhaal bovenstaande stappen voor de andere pagina's van de kaart.
 8. 8. Onder “Versieringen” in het opmaakmenu kun je clip-arts uit onze clip-arts bibliotheek toevoegen
 9. 9. Onder “Tekst” in het opmaakmenu kun je tekst toevoegen op je kaart.
 10. 10. Onder “Ontwerp opslaan” in het opmaakmenu kun je je ontwerp opslaan. Als je nog geen account hebt aangemaakt kan dit nog. Je ontwerp zal tijdens het aanmaken van een account bewaard blijven.
 11. 11. Als je de kaart direct wil bestellen klik je op 'Voorbeeld bekijken" en vervolgens “Verder met bestellen” rechts onderin en volg je de volgende stappen.

 

Tip: lees ook onze 'Tips & Trucs'

 

Wat is snijmarge / veiligheidsmarge?

Wanneer je kaarten laat drukken, worden deze meerdere keren op een groot drukvel geplaatst. Na het drukken worden de kaarten op het juiste formaat gesneden en (als het ontwerp goed is aangemaakt) zonder witte randen wordt geleverd. Om deze witranden te voorkomen en te zorgen dat er geen delen van je ontwerp wegvallen moet je rekening houden met de veiligheidmarge / snijmarge. Dit betekent dat je ontwerp aan alle zijden iets groter moet zijn dan het gekozen formaat.

Als je een afbeelding of gehele achtergrond upload die je tot de rand wilt hebben dan moet deze over de veiligheidsmarge geplaatst worden. Maar je moet ook zorgen dat je afbeeldingen en tekst niet te dicht op de veiligeheidsmarge zet, want dan zou er iets afgesneden kunnen worden.

Tip: Werk je met kaders in je opmaak die dicht op de veiligheidsmarge staan? Houd er dan rekening mee dat er altijd een kleine afwijking in de afwerking kan zitten tot 4 mm. Een kader accentueert dat.

In verband met het snijden kunnen we iets verder naar links / rechts of boven / beneden snijden, waardoor het kan zijn dat je ontwerp niet helemaal uitgelijnd is zoals je het opgemaakt hebt. We hanteren hierin een marge van maximaal 4 mm.

 

Kleuren / proefdrukken kunnen iets afwijken van een eindbestelling

Kaarten die niet gelijktijdig worden gedrukt, kunnen licht van elkaar verschillen. Een kleur kan snel beinvloed worden door luchtvochtigheid en of de staat van de machine. Bestelde kaarten op verschillende momenten (en uiteraard op ander papier) kan een kleurverschil geven. Hierin houden we een bepaalde bandbreedte aan. Vind je het verschil te groot? Maak een foto en mail het naar ons, samen met je ordernummer. Dan komen we er snel bij je op terug.

 

Tip: lees ook onze 'Tips & Trucs'