home > Papiersoorten MyCards.nl

Papiersoorten

Bij een bestelling van je kaarten op MyCards.nl kun je kiezen uit zes verschillende papiersoorten.

Elke papiersoort heeft zijn eigen eigenschappen en kleuren kunnen anders uitkomen op een andere papiersoort.
Je dient deze keuze te maken bij het defintief maken van je bestelling.

TIP! bij de proefdruk van je kaart ontvang je voorbeelden van alle papiersoorten.
Ben je niet zeker van je keuze? Neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies.

 

Standaard papiersoorten

- Coated Karton: Glad stevig papier.

Dit is stevig papier van 300 grams. Wij adviseren coated karton bij donkere kaarten (zwart / donkerblauw).

- Fotopapier: Stevig papier met aan de voorzijde glans.

Dit is stevig papier van 300 grams met aan de buitenzijde van de kaart een hoogglans laag (laminaat) en een matte binnenzijde. Door de glans afwerking is de kleur niet helemaal wit meer aan de buitenkant.

- Zijdeglans: Glad papier met een matte glans.

Dit is glad papier met een matte glans. Het papier is 300 grams. Door de glans afwerking is de kleur niet helemaal wit meer.

Papiersoorten

 

Papiersoorten met toeslag

- Natuurkarton: Mooi stevig wit papier.

Dit is een mooi stevig en matte papiersoort van 340 grams. Alle kleuren komen hier goed over en wit blijft ook echt helder wit. 

- Soft Touch: Mat papier met een fluweelzachte coating.

Dit is een stevige en matte papiersoort van 300 grams. Alle kleuren komen hier goed over en door de coating voelt het papier fluweelzacht.

- Parelmoer: Stevig papier met parelmoer glitters.

De gehele kaart krijgt een parelmoer effect, dat geeft de kaart een extra chique uitstraling. Erg mooi te combineren met een zilveren, gouden envelop of een bijpassende parelmoer envelop. Dit is 290 grams papier. Op donkere kleuren zal de glittering minder opvallen.

- Oud Hollands: Luxe papier met een structuur.

De structuur van deze kaart geeft de kaart iets extra's, dit omdat je het ook goed kunt voelen. Het is net iets minder wit en 300 grams. Deze papiersoort heeft als kenmerk dat het plaatselijk meer inkt absorbeert dan veel andere papiersoorten, waardoor ontwerpen met grote kleurvlakken kleurverschil kunnen bevatten. Dit kan in elke druk weer anders zijn en kunnen we helaas niet voorkomen.

Ben je op zoek naar Oud Hollands papier met geschepte rand? Neem contact met ons op. Dit kunnen wij wellicht regelen via een partner.

- Ivoor: Papier met een subtiele glans en goudkleurige schittering.

Kies je voor een romantische, stijlvolle en hippe kaart dan is Ivory gold een goede keuze. Deze luxe papiersoort geeft zachte en pasteltinten een mooie warme glans door de 'goud' glittering. De papiersoort is 250 grams en iets off-white waardoor wit niet helemaal wit meer zal zijn. Op donkere kleuren zal de glittering minder opvallen.

- Eco: Gerecycled papier met vezels.

Dit is gerecycled papier met zichtbare vezels, het is bijna glad en heeft een gele ondertoon. Dit is 300 grams papier.

 

Foliedruk papiersoorten

- Soft Touch: Mat papier met een fluweelzachte coating.

Dit is een mooi stevig en matte papiersoort van 300 grams. Alle kleuren komen hier goed over en door de coating voelt het papier fluweelzacht.

- Coated karton: Glad en stevig.

Dit is onze populairste papiersoort voor foliekaarten.

Het betreft een gladde, stevige papiersoort met een silk toplaag aan beide zijden van je kaartje en is 300 grams papier.

- Linnen: Papier met structuur en extra stevig (toeslag).

Dit is een stevige papiersoort met structuur van 350 grams papier.

Dit papier is vooral geschikt voor 'witte' kaarten en niet geschikt voor volle kleurvlakken zoals een donkere achtergrond. Dit kan een strepig / druppelig resultaat tot gevolg hebben wat we helaas niet kunnen voorkomen.

 

Papiersoorten folie

 


 

Goed om te weten:

  • - Voor onze luxe papiersoorten rekenen we een kleine toeslag per kaart. Dit varieert van € 0,10 voor een klein enkele kaart tot € 0,40 voor een grote, dubbele kaart. In de prijscalculator op de pagina van jouw favoriete kaart kun je de totaalprijs voor jouw kaartjes uitrekenen.
  • - Wil je het papier eerst zien voordat je gaat bestellen? Dat kan! Bestel dan een proefdruk van je kaart. 
  • - Bij bestelling van je 1e proefdruk ontvang je een setje met de mogelijke papiersoorten zodat je deze thuis goed kunt vergelijken.
  • - Bestel gerust een volgende proefdruk om je kaart in een andere papiersoort te beoordelen.
  • - We willen je er graag op wijzen dat een kleur op een andere papiersoort anders kan overkomen.

Duurzaamheid:

Al onze kaarten worden gedrukt op FSC-gecertificeerd papier.

Verder gebruiken we digitale drukpersen. Omdat we op afroep precies datgene produceren je via onze website bestelt, ontstaat nergens in het hele bestel- en leverproces onnodig afval. Het drukproces maakt gebruik van voor de mens volstrekt onschadelijke - dus 100% niet giftige - ‘droge inkt’ (toner), waarbij tijdens het drukproces bovendien niets verloren gaat. Het drukproces maakt geen gebruik van alcohol, oplosmiddelen, ontvlambare materialen of andere chemische stoffen die belastend voor het milieu en voor de mens kunnen zijn.