Illustratie en Zo
> Collecties Illustratie en Zo

De kaartjes van Illustratie en Zo

Ik ben Yvonne Windhorst en ben eigenaar van Illustratie en Zo. Het werk dat ik doe varieert van illustreren in heel veel stijlen, tot het grafisch vormgeven van logo’s, flyers, kaarten etc. Maar ook het maken van patronen voor inpakpapier doe ik veel. 

Ik heb het Grafisch Lyceum Utrecht, richting Visualiseren gedaan. Na mijn opleiding heb ik bij diverse reclamebureaus gewerkt. Daarnaast nam ik freelance opdrachten aan. Toen dat er teveel werden heb ik mijn baan opgezegd en ben ik helemaal voor mezelf begonnen.

Ik teken het meest op de computer in Illustrator en Photoshop. Het voordeel van op de computer tekenen is dat het gemakkelijk aan te passen is en direct drukklaar. Ik maak ook veel gebruik van mijn scanner, daar komt van alles onder te liggen wat ik later weer in ontwerpen kan verwerken. Ik houd ervan om mezelf te blijven ontwikkelen en dwing mezelf regelmatig tot andere teken- en ontwerpstijlen.

Mijn inspiratie haal ik uit allerlei dingen: oud hout moet ik gewoon fotograferen, een afgebladderd billboard waar 3 lagen posters opzitten kan ik ook niet aan voorbij. Bij de kringloop ga ik ook nooit met lege handen weg, oude stoffen die mooi geborduurd zijn moeten mee naar huis. En dan zullen we het maar niet hebben over oude foto’s, papier en zegels, daar kan ik zo gelukkig van worden…

In het maken van kaarten ben ik eigenlijk ingerold. Inmiddels kan ik het aantal kaart-ontwerpen niet meer tellen, toch denk ik niet dat ik er ooit klaar mee zal zijn. Je kunt in zoveel verschillende stijlen ontwerpen en tekenen dat het nooit saai word. Voor volwassenen maak je heel andere dingen als voor kinderen. En dat houd het werk afwisselend en leuk!