Tessa Doet
> Collecties Tessa Doet

"Welkom bij de kaartencollectie van Tessa Doet!

Mijn naam is Tessa van Balen (1992), en ik ben al mijn hele leven bezig met kleuren, tekenen, en uiteindelijk, ontwerpen. Tijdens mijn studie animatie/audiovisuele vormgeving op het Grafisch Lyceum Utrecht, begon ik al kleine opdrachtjes aan te nemen. Van het een kwam het ander, en zodoende werd het allemaal steeds serieuzer. Dus al niet te lang daarna stond ik in 2010 als een 18 jarig meisje en 'soort van illustrator', bij de Kamer van Koophandel op de stoep! En sinds dat moment ontwerp, animeer en illustreer ik alles wat los en vast zit. 

Mijn studio is gevestigd in mijn studentenkamer in Breukelen. Waar ik naast mijn fulltime studie op de Hogeschool Utrecht op allerlei manieren mijn creativiteit in kwijt kan. Voor het ontwerpen van mijn kaarten maak ik veelal gebruik van software als Illustrator, Photoshop en InDesign, maar eigenlijk vind ik het ‘ouderwetse’ tekenen nog altijd het leukst. Dit scan ik vervolgens in, om het te kunnen digitaliseren en zo vanalles te kunnen ontwerpen. Mijn kaartjes staan bekend om hun schattige karakter, zachte, retro kleuren en lieve diertjes. Hoe schattiger, hoe beter. Ook vind ik het tof om diverse vintage invloeden te verwerken in mijn ontwerpen. 

Sinds kort ontwerp ik kaartjes en cliparts voor MyCards.nl, en dit bevalt me uitstekend! Naast Mycards ontwerp ik ook huisstijlen, logo’s, illustraties en animaties. Kijk voor de mogelijkheden op www.tessa-doet.nl, of volg me op Facebook: www.facebook.com/tessadoet

Veel plezier op MyCards.nl! ​